Echipamente agricole: Comparație între anvelopele radiale și cele diagonale

Rezistență sporită, ciclu de viață extins, productivitate ridicată, economie de combustibil: datorită structurii interioare, anvelopele radiale sunt, în general, alegerea ideală pentru echipamentele agricole.
Dar fiecare situație este diferită...

Cum puteți alege anvelopa potrivită pentru echipamentele dvs. agricole? Este mai bine să alegeți soluția radială sau pe cea diagonală? Un răspuns universal este greu de oferit. Alegerea anvelopei potrivite trebuie cântărită cu atenție, luând în considerare o serie de factori. În funcție de obiceiurile de lucru, de condițiile solului, de încărcătură și de tipul de transport, anvelopele pot varia în mod semnificativ. De exemplu, în cazul utilajului pentru cultivarea și ararea solului, trebuie acordată o atenție deosebită circumferinței și rezistenței la rulare.

Este adevărat că alegerea unei anvelope specifice este influențată de nenumărați factori, totuși alegerea soluțiilor radiale în locul celor diagonală poate face diferența. Datorită structurii acestora, spre deosebire de anvelopele diagonală, soluțiile radiale oferă o rezistență redusă la rulare, asigurând un nivel mai redus și mai uniform de uzură, în comparație cu celelalte. Aceasta înseamnă și economii mai mari de combustibil pentru fermier. Anvelopele radiale sunt caracterizate de o amprentă mai mare pe sol, în comparație cu soluțiile diagonale. Acest lucru permite o distribuție mai bună a greutății echipamentului, limitând, în același timp, compactarea terenului agricol, menținând bunăstarea culturilor și sporind recoltele. În plus, în majoritatea cazurilor, folosind o presiune identică sau mai mică, anvelopele radiale au o capacitate de încărcare superioară soluțiilor diagonală.

Iar acum este cunoscut faptul că anvelopele radiale echipate cu tehnologiile VF și IF pot transporta încărcături mai grele la presiuni mai mici decât anvelopele standard. Acesta nu este cazul pentru anvelopele diagonale care, adesea, trebuie să fie utilizate la presiune maximă pentru a nu le deteriora carcasa. În cele din urmă, dar nu mai puțin important, anvelopele radiale pot atinge viteze de peste 40 km/h la presiunea corectă, permițând utilizatorilor să optimizeze timpii de deplasare, accelerându-și astfel operațiunile. De-a lungul timpului, BKT a dezvoltat mai multe soluții radiale pentru echipamente agricole, pentru a satisface necesitățile și cerințele utilizatorilor.

Dintre diferitele produse se remarcă: Anvelopa RIB 713, cu talon din oțel, echipată cu tehnologia IF, capabilă să susțină încărcături mai grele la presiuni mai mici. Anvelopa RIB 713 oferă o amprentă mai mare, cu o distribuție uniformă a greutății, reducând, de asemenea, compactarea solului. Structura cu talon din oțel garantează o rezistență extraordinară la perforare și, așadar, o protecție mai mare împotriva pătrunderii lujerilor și miriștii.
Categoria de viteză „D” (65 km/h – 40 mph) permite deplasarea rapidă pe șosea.

SR 713 este anvelopa radială cu structură în întregime din oțel, cu tehnologie VF, caracterizată de o carcasă solidă cu straturi multiple de benzi din oțel și un design de caneluri multiple al benzii de rulare, pentru a garanta rezistența redusă la rulare, suplimentar la uzura uniformă a benzii de rulare. Datorită amprentei late, această anvelopă VF asigură reducerea compactării solului. SR 713 iese în evidență datorită performanței și fiabilității sale, oferind, de asemenea, niveluri excelente de viteză pe șosea.

AW 711 a fost proiectată special pentru echipamente mari destinate aratului și semănatului. Unele dimensiuni sunt disponibile în versiuni standard, iar altele sunt echipate cu tehnologia IF sau VF. Datorită compusului special al benzii de rulare, AW 711 asigură un ciclu de viață îndelungat al produsului, indiferent dacă se utilizează pe suprafețe moi sau dure. Rezistența redusă la rulare în timpul deplasării pe șosea asigură economii semnificative în ceea ce privește consumul de combustibil. Prin urmare, produsele radiale au, în general, caracteristicile potrivite pentru a fi utilizate la echipamentele agricole. Cu toate acestea, anvelopele diagonală au propriile merite, printre acestea numărându-se, de exemplu, rezistența la uzură și capacitatea de a amortiza șocurile laterale. Așadar, alegerea depinde de necesitățile fiecărui utilizator, deoarece fiecare activitate este unică și specifică. Acesta este motivul pentru care BKT oferă și numeroase modele diagonală, adecvate pentru cele mai diverse utilizări: de la deplasarea pe pajiști până la transportul furajelor și remorcarea preselor de balotat fân.

Iată câteva exemple de anvelope BKT diagonale pentru echipamente agricole, care sunt foarte adecvate și extrem de apreciate de utilizatori:

I-1, o anvelopă de mare viteză, proiectată special pentru transportul pe câmp și pe șosea, capabilă să optimizeze timpii de deplasare. Modelul special al benzii de rulare asigură un ciclu de viață prelungit, chiar și în condiții nefavorabile și pe terenuri cu miriște.

RIB 774 este gama de anvelope BKT proiectată pentru echipamente agricole, în special pentru prese de balotat baloți mari și rotunzi. Această gamă include modelele RIB 774 (A), RIB 774 (B) și RIB 774 (C), care împărtășesc un ciclu de viață îndelungat și o capacitate ridicată de încărcare.

În final, soluția AW 708 iese în evidență și este deosebit de rezistentă la tăieturi, crăpături și deplasarea pe miriște. Unele dimensiuni sunt disponibile, de asemenea, în versiunea „Special”, cu un compus extrem de rezistent, precum și în versiunea „Rezistență la miriște”, care asigură o rezistență extraordinară la deplasarea pe miriște.

Universul echipamentelor agricole este foarte vast, iar BKT s-a gândit la fiecare aplicație specifică, răspunzând concret cu un produs de calitate care garantează întotdeauna eficiența maximă.

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare